Möt rektor Therese

Therese Sporrong

Berätta om din bakgrund!
Jag är utbildad förskollärare och engelskalärare och har arbetat i förskolan och i förskoleklass sedan 2004. De senaste fyra åren har jag arbetat som rektor på JENSEN förskola Zinkensdamm och trivs oerhört bra med både min roll och på vår fantastiska förskola. 

Varför valde du att börja på JENSEN?
Jag fastnade för det tydliga konceptet som skapar förutsättningar för ett livslångt lärande för varje barn. Pedagogerna är engagerade och vill ge varje barn det där lilla extra varje dag. Vi har också våra lärcirklar som kombinerar undervisning och lek på ett sätt som väcker en nyfikenhet för nya kunskaper hos barnen.

Vad är viktigt för dig som rektor i att bygga en bra förskola?
Att vi har trygga barn som får växa, utvecklas och utmanas i vår verksamhet. För att skapa det så behöver vi trygga och engagerade pedagoger med olika kunskaper som trivs på sin arbetsplats och det har vi verkligen på vår förskola.

Vad kommer barnen på Zinkensdamm få uppleva under sin förskoletid?
Oj, det är så mycket! Men jag skulle säga att barnen ofta visar oss vägen. Vi bygger undervisningen från reflektioner som vi gör tillsammans med barnen och pedagogerna ser över att alla delar i läroplanen finns med i barnens lärande. Det är så spännande att följa barnens resa under deras förskoletid och både barnen och vi är så stolta när de så småningom är redo att börja förskoleklass.