Hälsoprofil

Vår hälsoprofil genomsyrar våra val och barnens vardag. Vi ser till hela barnets välmående kring rörelse, vila, kost och mental träning.

Hälsoprofil

Rörelse varvat med vila
Pulshöjande aktiviteter väver vi in i förskoledagen, vi ser också till att promenera och få många steg i kroppen. Den naturliga leken på platser som inte är tillrättalagda utmanar barnen fysiskt. Alla barn behöver också få sova eller vila en stund på dagen, vi använder oss av musik, mental träning eller avslappningsövningar för att varva ned.

Natur och närvaro
Människans välmående påverkas positivt av att vistas i naturen. Många barn vistas för lite i riktig skog och tillbringar för mycket tid stillasittande framför skärmar under dagen. Hos oss får barnen upptäcka skog och natur och vi anser det viktigt att barnen är närvarande i stunden.

Hälsosam mat
På JENSEN satsar vi på maten - i det ingår att undvika högprocessad mat och våra kockar lagar mat från grunden med hög andel närproducerat och ekologiskt. Vi anser att barn inte ska äta lättprodukter utan bjuder på riktig mjölk och smör. Våra kockar skapar variation och en positiv och hälsosam matkultur.

Minimat på JENSEN
JENSEN förskola har ett officiellt matkonto på Instagram! Vi fokuserar på barnens hälsa ur ett helhetsperspektiv och här kan du få inspiration på bra och hälsosam mat för ditt barn. Följ gärna @minimatpajensen.