Norrmalm

JENSEN förskola Norrmalm öppnade 2005. Vi kan därmed erbjuda er och era barn en väletablerad och trygg verksamhet, där grundstrukturen sitter sedan länge. Fullt fokus kan därmed läggas på barnen - precis som det ska vara! Vi kännetecknas av våra utflykter till olika parker runt om i staden, vår goda och hälsosamma mat och vår dagliga kommunikation med föräldrar. Vi är ute varje dag oavsett väder och låter barnen besöka olika miljöer varje vecka. Barnen tränar sig till att bli självständiga individer och ingen är för liten för att göra utflykter.

Vi har fyra avdelningar. Två för de yngre; 1-2 år, en för 2-3 år samt en för de äldre 3-5 år. Inom gruppen delas barnen in i mindre grupper för att få mer egentid med pedagoger och få möjlighet att utvecklas både som individ och som en del av en större grupp. Detta läsår arbetar vi med fokusområdet "Det var en gång" och inom det temat har barnen olika projekt. Alla våra avdelningar arbetar med identitetsstärkande aktiviteter för att stärka barnens jag-uppfattning.

Varje måndag har vi storsångsamling på förskolan, då träffas alla avdelningar och sjunger tillsammans ute i en park. Alla avdelningar arbetar med rörelse, experiment och språk varje vecka.

Föräldrar kan följa projektens utveckling på våra projektväggar och fönster på förskolan men även löpande i vår kommunikationsplattform SCM Secure. Avdelningarna uppdaterar lärobloggen varje dag med vad barnen har gjort så att föräldrarna kan följa detta direkt i mobilen eller på webben. Utöver projektarbeten och lek har vi extra fokus på lärande genom våra lärcirklar. Det innebär att en pedagog ger en introduktion eller lär ut något till en grupp barn. Vi har lärcirklar inom matematik, språk, naturvetenskap, hälsa, omtanke samt konst och kultur.


Charlotta Martis

Förskolechef
Charlotta Martis
charlotta.martis@jenseneducation.se
0737 73 18 37

Sari Axi

Biträdande förskolechef
Sari Axi
sari.axi@jenseneducation.se
tel. 073-773 18 15


icon_telefon

Växel
08-450 22 00

icon_adress

Tulegatan 42 A
113 53 Stockholm

icon_telefon

Tule: 073-773 18 16
Freja: 073-640 64 65
Oden: 073-773 18 17  
Svea: 073-723 04 54 


Förskolans öppettider
Förskolan följer stadens riktlinjer kring öppethållande:
"Förskola ska kunna tillhandahållas alla helgfria dagar förutom julafton, nyårsafton och midsommarafton inom ramtiden kl. 06.30-18.30."