Välkommen till vår förskola i Uppsala!

Om skolan

Vi på JENSEN förskola Uppsala kännetecknas för våra studiebesök, goda hälsosamma mat och dagliga kommunikation med föräldrar. Vi är ute varje dag oavsett väder och låter barnen besöka olika miljöer varje vecka. Barnen tränar sig till att bli självständiga individer och ingen är för liten för att göra utflykter.

Vi har tre avdelningar

Två för de mindre, 1-3 år, och en för de större 3-5 år. Inom gruppen delas barnen in i mindre grupper för att få lite egentid med pedagoger och få möjlighet att utvecklas både som individ och som en del av en större grupp.

Följ barnets utveckling digitalt

Alla kan följa förskolans projekt löpande på våra projektväggar i Uppsala eller digitalt i vår kommunikationsplattform Smart Classroom Manager. Där uppdaterar avdelningarna varje dag vad barnen har gjort så att föräldrar och släktingar kan följa detta direkt i mobilen eller på webben.

Lärcirklar

Utöver projektarbeten och lek har vi extra fokus på lärande genom våra lärcirklar. Det innebär att en pedagog ger en introduktion eller lär ut något till en mindre grupp barn. På förskolan har vi lärcirklar inom matematik, språk, naturvetenskap, hälsa och omtanke.

Aktuellt i Uppsala

Detta läsår arbetar vi i Uppsala med fokusområdet "Jag och min omvärld" och inom det temat har barnen olika projekt. Alla våra avdelningar arbetar med identitetsstärkande aktiviteter för att stärka barnens jag-uppfattning. Avdelningen för stora barn, Solen, arbetar med vänskap och hur man ska vara en bra kompis.


 

Staffan Lagerqvist

Förskolechef
Staffan Lagerqvist
staffan.lagerqvist@jenseneducation.se
0737 73 31 02

icon_telefon

Växel
08 450 22 00

icon_adress

Döbelnsgatan 2
752 37 Uppsala

icon_telefon

Tomten: 0737 73 18 58
Älvan: 0737 73 18 38
Trollet: 0737 73 41 56

Förskolans öppettider
6.30-17.00 alla helgfria dagar förutom julafton, nyårsafton och midsommarafton.