OM FÖRSKOLAN I ZINKENSDAMM

JENSEN förskola Zinkensdamm på Södermalm i Stockholm slog upp portarna 2015. Vi är en fristående och således en relativt nystartad förskola men som under två år utvecklat en stabil verksamhet med tydliga rutiner och en trygg grundverksamhet. Atmosfären vuxna och barn emellan karaktäriseras av trygghet, respekt, nyfikenhet och glädje.

FRISTÅENDE FÖRSKOLA I PEDAGOGISK MILJÖ

På vår förskola har vi plats för totalt 140 barn, fördelade på åtta team (avdelningar). Vi har 4 team med yngre barn, det vill säga 1-3 år, samt fyra team för de barn som hunnit bli 3-5 år. Våra nyrenoverade lokaler är ljusa och öppna, med många glaspartier som skapar en härlig rymd där dagsljuset kan flöda fritt. Det finns flera olika rum för barnen att vistas i, som exempelvis vår stora öppna yta “Havet”. Där kan vi samlas hela förskolan för gemensamma aktiviteter som sångsamling (det gör vi varje fredag), eller bygga upp en hinderbana för att träna både motorik och självförtroende. 
I de fantastiska lokalerna som är varsamt renoverade har vi skapat en stimulerande miljö med ateljé, vattenleksrum, teknikrum, bibliotek och andra gemensamma lekytor som stimulerar fantasin. På den stora lummiga gården samsas många olika arter tex rönn, fläder, plommon, gran och vinbärsbuskar. Buskagen erbjuder naturliga kojor för barnen att leka i.

HÄLSA OCH VÄLMÅENDE I FOKUS

Vi på JENSEN förskola Zinkensdamm ser till barnets hälsa utifrån ett helhetsperspektiv; kost, rörelse och återhämtning. Vi erbjuder varierad och näringsrik mat som lagas dagligen av vår egen kock, med en hög andel ekologiska, närproducerade och säsongs- betonade råvaror. Vi undviker medvetet livsmedel och drycker med tillsatt socker och serverar rikligt med frukt.

Vi vill ge barnen de bästa förutsättningarna för en god hälsa genom att ha roligt när vi rör på oss. Med rörelse och fysisk aktivitet stimuleras utvecklingen av bättre motorik och kroppsuppfattning. Vi känner tillsammans hur skönt det är att slappna av och gå ner i varv. Vi har gott om daglig utevistelse, genomför heldagsutflykter och lärandet sker såväl utomhus som inomhus, oavsett väder.

Följ oss i våra sociala kanaler

Om du vill hänga med oss i vår vardag på förskolan, följ oss på Instagram och Facebook där vi delar med oss av våra händelserika och spännande dagar. 

 


 

Therese Sporrong

Rektor
Therese Sporrong
therese.sporrong@jenseneducation.se
073-773 18 27

 

 

 

JENSEN Zinkensdamm
JENSEN Zinkensdamm

Förskolans öppettider
Förskolan följer stadens riktlinjer kring öppethållande:
"Förskola ska kunna tillhandahållas alla helgfria dagar förutom julafton, nyårsafton och midsommarafton inom ramtiden kl. 06.30-18.30."