Zinkensdamm

JENSEN förskola Zinkensdamm slog upp portarna 2015. Vi är således en relativt nystartad förskola men som under två år utvecklat en stabil verksamhet med tydliga rutiner och en trygg grundverksamhet. Atmosfären vuxna och barn emellan karaktäriseras av trygghet, respekt, nyfikenhet och glädje.

På vår förskola har vi plats för totalt 140 barn, fördelade på åtta team (avdelningar). Vi har 4 team med yngre barn, det vill säga 1-3 år, samt fyra team för de barn som hunnit bli 3-5 år. Våra nyrenoverade lokaler är ljusa och öppna, med många glaspartier som skapar en härlig rymd där dagsljuset kan flöda fritt. Det finns flera olika rum för barnen att vistas i, som exempelvis vår stora öppna yta “Havet”. Där kan vi samlas hela förskolan för gemensamma aktiviteter som sångsamling (det gör vi varje fredag), eller bygga upp en hinderbana för att träna både motorik och självförtroende.

Vi ser till barnets hälsa utifrån ett helhetsperspektiv; kost, rörelse och återhämtning. Vi erbjuder varierad och näringsrik mat som lagas dagligen av vår egen kock, med en hög andel ekologiska, närproducerade och säsongs- betonade råvaror. Vi undviker medvetet livsmedel och drycker med tillsatt socker och serverar rikligt med frukt.

Vi vill ge barnen de bästa förutsättningarna för en god hälsa genom att ha roligt när vi rör på oss. Med rörelse och fysisk aktivitet stimuleras utvecklingen av bättre motorik och kroppsuppfattning. Vi känner tillsammans hur skönt det är att slappna av och gå ner i varv. Vi har gott om daglig utevistelse, genomför heldagsutflykter och lärandet sker såväl utomhus som inomhus, oavsett väder.

I de fantastiska lokalerna på Ringvägen 19 som vi varsamt har renoverat har vi skapat en stimulerande miljö med ateljé, vattenleksrum, teknikrum, bibliotek och andra gemensamma lekytor som stimulerar fantasin. På den stora lummiga gården samsas många olika arter tex rönn, fläder, plommon, gran och vinbärsbuskar. Buskagen erbjuder naturliga kojor för barnen att leka i.

Karolina Zervos

Tf. förskolechef
Karolina Zervos
karolina.zervos@jenseneducation.se

Emma Norén

Bitr. förskolechef
Emma Norén
emma.noren@jenseneducation.se

icon_adress

Ringvägen 19
​Stockholm

icon_telefon

Da Vinci: 0737 73 19 41
Beskow: 0737 73 18 75
Curie: 0737 73 19 72

icon_telefon

Picasso: 0760 50 85 80
Malala: 0737 73 19 42
Nobel: 0737 73 31 07

Förskolan följer stadens riktlinjer kring öppethållande:
"Förskola ska kunna tillhandahållas alla helgfria dagar förutom julafton, nyårsafton och midsommarafton inom ramtiden kl. 06.30-18.30."