Östermalm

Vi på JENSEN förskola Östermalm börjar varje dag i Humlegårdens parklek och beger oss därefter ut på äventyr i närliggande parker eller till Lill-Jansskogen. Vi är ute varje dag oavsett väder. Minst en gång per vecka har utedag då vi tar med oss utflyktsmat och är ute hela dagen, då upptäcker vi ofta nya platser och tränar även på att åka buss och tunnelbana. Barnen tränar sig till att bli självständiga individer och ingen är för liten för att göra utflykter.

JENSEN förskola Östermalm har sex avdelningar, fyra för de, yngre 1-3 år, och två för de äldre 3-5 år. Inom gruppen delas barnen ofta in i mindre grupper för att få mer egentid med pedagoger och möjlighet att utvecklas både som individ och som en del av en större grupp. Vårt fokusområde detta läsår är "Det var en gång" och inom det temat har barnen olika projekt. Alla våra avdelningar arbetar med identitetsstärkande aktiviteter för att stärka barnens jag-uppfattning, att bli sitt bästa jag.

Varje vecka har vi storsångsamling på förskolan, då träffas alla avdelningar och sjunger tillsammans. Ibland sjunger vi på förskolan och ibland träffas vi och har sångsamling i en av stadens parker.

Föräldrar kan följa projektens utveckling genom dokumentation på väggar och fönster på förskolan samt löpande i vår kommunikationsplattform SCM Secure. Avdelningarna uppdaterar lärobloggen varje dag med vad barnen har gjort så att föräldrar och släktingar kan följa detta direkt i mobilen eller på webben. Utöver projektarbeten och lek har vi extra fokus på lärande genom våra lärcirklar. Det innebär att en pedagog ger en introduktion eller lär ut något till en grupp barn. Vi har lärcirklar inom matematik, språk, naturvetenskap, konst & kultur, hälsa och omtanke.


Karolina Zervos

Bitr. förskolechef
Karolina Zervos
karolina.zervos@jenseneducation.se
070-414 35 71

Giorgio Mezzanotti

Rektor
Giorgio Mezzanotti
giorgio.mezzanotti@jenseneducation.se
073-640 06 39


JENSEN Östermalm

Förskolans öppettider
Förskolan följer stadens riktlinjer kring öppethållande:
"Förskola ska kunna tillhandahållas alla helgfria dagar förutom julafton, nyårsafton och midsommarafton inom ramtiden kl. 06.30-18.30."