Om JENSEN förskola Östermalm

JENSEN förskola Östermalm är beläget på Östermalmsgatan 39 i Stockholm, endast ett stenkast från lummiga Humlegården. Vi är en fristående förskola som erbjuder varje barn daglig utevistelse med många lustfyllda aktiviteter och utflykter. Vi strävar efter att variera barngruppernas storlek och på så sett främja barnets lärande och utveckling som en självständig individ. Via vår digitala plattform får du som förälder insyn i ditt barns vardag på förskolan och kan följa ditt barns utveckling genom dagliga blogginlägg.

FRISTÅENDE FÖRSKOLA MED UTOMHUSPEDAGOGIK

Vi på JENSEN förskola Östermalm börjar varje dag i Humlegårdens parklek och beger oss därefter ut på äventyr i närliggande parker eller till Lill-Jansskogen. Vi är ute varje dag oavsett väder. Minst en dag i vecka har vi en utedag då vi tar med oss utflyktsmat och spenderar hela dagen utomhus. På utedagen upptäcker vi nya platser och åker buss och tunnelbana. Genom dessa aktiviteter tränar sig barnen till att bli självständiga individer och hos oss är ingen är för liten för att göra utflykter.

MINDRE GRUPPER

JENSEN förskola Östermalm har sex avdelningar, två för de yngre; 1-2 år, en för 2-3 år, en för 3-4 år samt två för de äldre 3-5 år. Inom varje grupp delas barnen ofta in i mindre grupper för att få mer egentid med pedagoger. På så sätt främjas barnens utveckling både som individ och som en del av en större grupp. 

FOKUS PÅ LÄRANDE

Vårt fokusområde detta läsår är "Tiden" och inom det temat har barnen olika projekt. Föräldrar kan följa projektets utveckling genom dokumentation på förskolans väggar och fönster eller digitalt via vår blogg. 
På varje avdelning arbetar vi med identitetsstärkande aktiviteter för att stärka barnens jaguppfattning, att bli sitt bästa jag. Varje vecka samlas alla avdelningar på förskolan och sjunger tillsammans, och ibland träffas vi ute och har sångsamling i någon av stadens parker. Utöver projektarbeten och lek har vi extra fokus på lärande genom våra lärcirklar. Det innebär att en pedagog ger en introduktion eller lär ut något inom ett specifikt ämne till en grupp barn. Vi har lärcirklar inom matematik, språk, naturvetenskap, konst & kultur, hälsa och omtanke.

FÖLJ DITT BARNS DAG DIREKT I MOBILEN

Vi på JENSEN förskola Östermalm värdesätter den dagliga dialogen som sker vid lämning och hämtning. Men för att ge dig som förälder och släkting ytterligare insyn i ditt barns vardag håller vi dig dagligen uppdaterad genom vår läroblogg, smidig att följa både från mobilen och på webben.

Följ oss i våra sociala kanaler

Om du vill hänga med oss i vår vardag på förskolan, följ oss på Instagram och Facebook där vi delar med oss av våra händelserika och spännande dagar. 

 

 

Exteriör JENSEN förskola Östermalm
linda-sander-porträt

Rektor
Linda Sander
linda.sander@jenseneducation.se
0736 40 64 67

Förskolans öppettider
Förskolan följer stadens riktlinjer kring öppethållande:
"Förskola ska kunna tillhandahållas alla helgfria dagar förutom julafton, nyårsafton och midsommarafton inom ramtiden kl. 06.30-18.30."