OM FÖRSKOLAN I KVARNSJÖN

I januari 2020 öppnar vi upp vår förskola i Kvarnsjön i Botkyrka kommun, med egen gård och direkt närhet till naturen. I helt nybyggda, skräddarsydda lokaler erbjuder vi plats för ca 150 barn.

EN DEL AV CAMPUS KVARNSJÖN

Förskolan är en del av Campus Kvarnsjön - förskola och grundskola (åk F-9). Hos oss får ditt barn de bästa förutsättningarna att lära för livet med en röd tråd hela vägen från förskola till årskurs nio.

FRISTÅENDE FÖRSKOLA I PEDAGOGISK MILJÖ

Vi på JENSEN förskola Kvarnsjön vill förmedla att kunskap är både viktigt och roligt genom att skapa intresse, nyfikenhet och engagemang hos barnen inom olika områden. Genom lek, upplevelser, fakta och glädje lär barnen och våra engagerade pedagoger tillsammans.

JENSEN förskola tål att jämföras. Vi håller hög kvalitet och har nöjda familjer; enligt vår senaste mätning rekommenderar hela 97% av våra ca 700 familjer oss.

Lokalerna är skräddarsydda för vår verksamhet med flera gemensamma ytor såsom ateljé och rörelserum. De flexibla miljöerna anpassas också efter barnens intressen och behov, både under dagen men också över längre tid - allt för att utmana och stötta varje individ och grupp på det sätt de behöver.

FOKUS PÅ HÄLSA OCH UTEVISTELSE

Vår hälsoprofil fokuserar på hälsa ur flera perspektiv, såsom kost, rörelse och återhämtning. Utevistelse är en viktig del i detta och utemiljön kring förskolan erbjuder rika möjligheter till rörelse och utforskande; utöver att vi har en egen gård finns en lekpark precis invid förskolan, samt en stor skog precis bortom grannhusen med flera olika gläntor och andra ställen att hålla till. Dessutom finns flera lekplatser inom gångavstånd, liksom Rödstuhages idrottsplats. Utevistelse är en viktig del av vår hälsoprofil och vi genomför regelbundet heldagar utomhus med alla våra barngrupper. Förskolan har dessutom egna rörelserum. Sammantaget ger vi barnen rika möjligheter till varierade former av förelse på daglig basis.

AKTIVITETER PÅ SKOLTID

I relation till vårt fokus på rörelse och hälsa och för att främja den livslånga rörelsen, erbjuder vi både dans och karate som valbara (avgiftsbelagda) fritidsaktiviteter. Dessa äger rum i förskolans lokaler under tidig eftermiddag. På så sätt slipper ni som föräldrar tänka på att skjutsa till träningen och kan samtidigt vila i att era barn fått ytterligare en dimension av motorisk stimulans innan ni hämtar dem för dagen. Läs mer om och anmäl till sporter här

Följ oss i våra sociala kanaler

Om du vill hänga med oss i vår vardag på förskolan, följ oss på Instagram och Facebook där vi delar med oss av våra händelserika och spännande dagar.

Helena Mitchell

JENSEN förskola
Helena Mitchell, Rektor
helena.mitchell@jenseneducation.se

Kl. 06.30-18.00 alla helgfria vardagar förutom julafton, nyårsafton och midsommarafton. Vid behov håller förskolan öppet till 18.30 enligt Botkyrka kommuns ramtider.

Drönarbild Kvarnsjön
JENSEN förskola Kvarnsjön