OM FÖRSKOLAN I KVARNSJÖN

I januari 2020 öppnar vi upp vår förskola i Kvarnsjön i Botkyrka kommun, med egen gård och direkt närhet till naturen. I helt nybyggda, skräddarsydda lokaler erbjuder vi plats för ca 150 barn. 

EN DEL AV CAMPUS KVARNSJÖN

Förskolan är en del av Campus Kvarnsjön som blir komplett i och med öppnandet av JENSEN grundskola (åk F-9) i augusti. Hos oss får ditt barn de bästa förutsättningarna att lära för livet med en röd tråd hela vägen från förskola till årskurs nio. 

FRISTÅENDE FÖRSKOLA I PEDAGOGISK MILJÖ

Vi på JENSEN förskola Kvarnsjön vill förmedla att kunskap är både viktigt och roligt genom att skapa intresse, nyfikenhet och engagemang hos barnen inom olika områden. Genom lek, upplevelser, fakta och glädje lär barnen och våra engagerade pedagoger tillsammans. 

FOKUS PÅ HÄLSA OCH UTEVISTELSE

Vår hälsoprofil fokuserar på hälsa ur flera perspektiv, såsom kost, rörelse och återhämtning. Utevistelse är en viktig del och vi genomför ofta heldagsutflykter med barnen. Förskolan har egna rörelserum och vi erbjuder barnen rika möjligheter till varierade former av rörelse på daglig basis. 

AKTIVITETER PÅ SKOLTID

I relation till vårt fokus på rörelse och hälsa kommer vi, för att främja den livslånga rörelsen, att erbjuda både dans och karate som valbara (avgiftsbelagda) fritidsaktiviteter. Dessa äger rum i förskolans lokaler under tidig eftermiddag. På så sätt slipper ni som föräldrar tänka på att skjutsa till träningen och kan samtidigt vila i att era barn fått ytterligare en dimension av motorisk stimulans innan ni hämtar dem för dagen. Läs mer om och anmäl till sporter här

JENSEN förskola tål att jämföras. Vi håller hög kvalitet och har nöjda familjer; enligt vår senaste mätning rekommenderar hela 97% av våra ca 700 familjer oss.

 

Helena Mitchell

JENSEN förskola 
Helena Mitchell, Rektor
0737 73 31 68
helena.mitchell@jenseneducation.se

Förskolans öppettider
Öppettiderna följer Botkyrka kommuns ramtider (vid behov håller förskolan öppet mellan 06.30-18.30).

Drönarbild Kvarnsjön
Drönarbild Kvarnsjön
JENSEN förskola Kvarnsjön