Om JENSEN förskola Nobelberget

JENSEN förskola Nobelberget är en helt ny förskola i Sickla (Nacka) som öppnade i början på 2021. Förskolans arkitektur är unik i sitt slag och bakom konstruktionen står White arkitekter. Förskolan har sex avdelningar, en gemensam matsal och atlejé på bottenvåningen. Intill matsalen finns vårt kök där vår kock lagar maten från grunden i linje med vårt hälsokoncept. 

Ny fristående förskola i historisk miljö

I hjärtat av det nya bostadsområdet Nobelberget har vi tillsammans med Atrium Ljungberg och White arkitekter utformat en förskola som andas både historia och framtid. Bevarandet av den gamla panncentralen har varit en central del i projektet och det råder ingen tvekan om att detta är en förskola utöver det vanliga, säger Linda Alm, Skolchef på JENSEN förskola. 

Utomhuspedagogik

Vi på JENSEN förskola Nobelberget börjar varje dag på vår fantastiska gård och beger oss därefter ut på äventyr i närliggande parker i området. Vi är ute varje dag oavsett väder. Minst en dag i vecka har vi en utedag då vi tar med oss utflyktsmat och spenderar hela dagen utomhus. På utedagen upptäcker vi nya platser och åker tvärbana, buss eller tunnelbana. Genom dessa aktiviteter tränar sig barnen till att bli självständiga individer och hos oss är ingen är för liten för att göra utflykter.

Mindre grupper

JENSEN förskola Nobelberget har sju avdelningar med plats för 120 barn. Inom varje grupp delas barnen ofta in i mindre grupper för att få mer egentid med pedagoger. På så sätt främjas barnens utveckling både som individ och som en del av en större grupp. 

Fokus på lärare

Vårt fokusområde detta läsår är "Tiden" och inom det temat har barnen olika projekt. Föräldrar kan följa projektets utveckling genom dokumentation på förskolans väggar och fönster eller digitalt via vår blogg. 

På varje avdelning arbetar vi med identitetsstärkande aktiviteter för att stärka barnens jaguppfattning, att bli sitt bästa jag. Varje vecka samlas alla avdelningar på förskolan och sjunger tillsammans, och ibland träffas vi ute och har sångsamling i någon av stadens parker. Utöver projektarbeten och lek har vi extra fokus på lärande genom våra lärcirklar. Det innebär att en pedagog ger en introduktion eller lär ut något inom ett specifikt ämne till en grupp barn. Vi har lärcirklar inom matematik, språk, naturvetenskap, konst & kultur, omvärlden, hälsa och omtanke.

Följ ditt barns vardag direkt i mobilen

Vi på JENSEN förskola Nobelberget värdesätter den dagliga dialogen som sker vid lämning och hämtning. Men för att ge dig som förälder och släkting ytterligare insyn i ditt barns vardag håller vi dig dagligen uppdaterad genom vår läroblogg, smidig att följa både från mobilen och på webben.

Nobelberget JENSEN förskola

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta mig!

therese_sporrong.png


Rektor
Therese Sporrong
therese.sporrong@jenseneducation.se
073 773 18 27