Om JENSEN förskola Nobelberget

JENSEN förskola Nobelberget är en helt ny förskola i Sickla (Nacka) som öppnade i början på 2021. Förskolans arkitektur är unik i sitt slag och bakom konstruktionen står White arkitekter. Förskolan har sex avdelningar, en gemensam matsal och atlejé på bottenvåningen. Intill matsalen finns vårt kök där vår kock lagar maten från grunden i linje med vårt hälsokoncept. 

NY FRISTÅENDE FÖRSKOLA I HISTORISK MILJÖ

– Vi ser verkligen fram emot att starta en förskola i hjärtat av Nobelberget. Tillsammans med Atrium Ljungberg och White arkitekter har vi utformat en förskola som andas både historia och framtid. Att bevara delar av den gamla panncentralen har varit en central del i projektet och det råder ingen tvekan om att detta blir en förskola utöver det vanliga, säger Linda Alm, Skolchef på JENSEN förskola.

Nobelberget JENSEN förskola

OM NOBELBERGET I SICKLA

Stadsdelen Nobelberget är en del av Sickla i Nacka. Här planeras för 500 bostäder, kreativa kontor, kultur, parkområde och förskola. Det första bostadskvarteret innehåller 68 bostäder om 1–5 rum, försäljning pågår och inflyttning sker från oktober 2020.

Panncentralen – en magisk förskola i kulturhistorisk byggnad
Den väldiga skorstenen bevaras och blir en del av leken. Ena dagen en totempåle, andra dagen ett sagoslott. Till den befintliga byggnaden planeras en färgglad tillbyggnad med organiska former och rundade hörn. Den nya delen terrasserar upp och knyter samman det höga berget på baksidan med den ursprungliga byggnaden. Det gör landskapet till en del av arkitekturen och skapar många lekfulla miljöer som väcker nyfikenhet.

Trapphuset blir en upplevelse i sig, där nyfikna barn kan kika upp eller ner på de som passerar. I förskolans ljusa matsal kan porten mot uteplatsen öppnas upp under sommarhalvåret så lunchen blir en picknick i solen.

Följ oss i våra sociala kanaler

Om du vill hänga med oss i vår vardag på förskolan, följ oss på Instagram och Facebook där vi delar med oss av våra händelserika och spännande dagar. 

 


 

Nobelberget fasad
Köket på Nobelberget
Trappan
Ateljé på JF Nobelberget
Rum för rörelse på JF Nobelberget
Utemiljö JF Nobelberget
Gården på JF Nobelberget
Vy Nobelberget

 


Om du har några frågor är du välkommen att kontakta mig!

Nina Appelquist

Rektor
Nina Appelquist
nina.appelquist@jenseneducation.se
0737 73 12 38