JENSEN förskola Uppsala är en fristående förskola som kännetecknas av vår goda hälsosamma mat och dagliga kommunikation med föräldrar. Vi är ute varje dag oavsett väder och låter barnen besöka olika utomhusmiljöer varje vecka. Barnen tränar sig till att bli självständiga individer och ingen är för liten för att göra utflykter.

FRISTÅENDE FÖRSKOLA MED FLEXIBELT ARBETSSÄTT

Vi på JENSEN förskola Uppsala har plats för 59 barn. Förskolan består av fyra avdelningar. En för våra yngsta barn, 1-2 år,  en för de lite äldre 2-4 år samt två för våra äldsta barn 4-5 år. Inom gruppen delas barnen in i mindre grupper för att få lite egentid med pedagoger och få möjlighet att utvecklas både som individ och som en del av en större grupp. Förskolans lokaler är uppdelade i två plan; två team håller till på det nedre planet och ett på det övre. Vi arbetar med ett tätt samarbete samtliga team emellan, där alla - både barn och vuxna - verkligen känner varandra. Detta bidrar till stor trygghet för både barn, föräldrar och pedagoger, samtidigt som det skapar en flexibilitet kring organisation och arbetssätt. Detta ger oss många fördelar i arbetet med att utforma den allra bästa verksamheten för varje barn.

LÄRANDE OCH BILDNING I FOKUS

Projekten dokumenteras dels inne på förskolans väggar och föräldrarna kan även följa det via vår blogg. Vår läroblogg uppdateras dagligen och där kan ni föräldrar följa ert barns vardag samt deras utveckling och lärande, både individuellt och i gruppen.

Utöver projektarbeten och lek har vi extra fokus på lärande genom våra lärcirklar. Det innebär att en pedagog ger en introduktion eller lär ut något till en mindre grupp barn. På JENSEN förskola Uppsala har vi lärcirklar inom matematik, språk, naturvetenskap, hälsa, omtanke samt konst och kultur.

Detta läsår arbetar vi i Uppsala med fokusområdet "Tiden" och inom det temat har barnen olika projekt. Alla våra avdelningar arbetar med identitetsstärkande aktiviteter för att stärka barnens jag-uppfattning, att bli sitt bästa jag.

Följ oss i våra sociala kanaler

Om du vill hänga med oss i vår vardag på förskolan, följ oss på Instagram och Facebook där vi delar med oss av våra händelserika och spännande dagar. 

 


Staffan Lagerqvist

Rektor
Staffan Lagerqvist
staffan.lagerqvist@jenseneducation.se
0737 73 31 02

 

 


JENSEN förskola Uppsala

Förskolans öppettider
06.30-17.00 alla helgfria dagar förutom julafton, nyårsafton och midsommarafton.