OM FÖRSKOLAN I SILVERDAL

JENSEN förskola Silverdal är en fristående förskola som är belägen i kommundelen Helenelund i Sollentuna kommun. Vår förskola kännetecknas av engagerade pedagoger, goda hälsosamma mat och dagliga kommunikation med föräldrar. Vi är ute varje dag oavsett väder och låter barnen besöka olika utomhusmiljöer varje vecka. Barnen tränar sig till att bli självständiga individer och ingen är för liten för att göra utflykter.

FRISTÅENDE FÖRSKOLA MED FLEXIBELT ARBETSSÄTT

Vi på JENSEN förskola Silverdal har plats för 60 barn och har fyra avdelningar. Två avdelningar för våra yngre barn, 1-3 år, samt två för våra äldre barn, 3-5 år. Inom gruppen delas barnen in i mindre grupper för att få lite egentid med pedagoger och få möjlighet att utvecklas både som individ och som en del av en större grupp. Förskolans lokaler är uppdelade i tre plan; två team håller till på  mellanplanet och två på det övre. Vi på JENSEN förskola Silverdal arbetar med ett tätt samarbete samtliga team emellan, där alla - både barn och vuxna - verkligen känner varandra. Detta bidrar till stor trygghet för både barn, föräldrar och pedagoger, samtidigt som det skapar en flexibilitet kring organisation och arbetssätt. Detta ger oss många fördelar i arbetet med att utforma den allra bästa verksamheten för varje barn.

LÄRANDE OCH BILDNING I FOKUS

Alla kan följa förskolans projekt löpande på våra projektväggar eller digitalt via vår blogg. Där uppdaterar teamen varje dag vad barnen har gjort så att föräldrar och släktingar kan följa detta direkt i mobilen eller på webben.

Utöver projektarbeten och lek har vi extra fokus på lärande genom våra lärcirklar. Det innebär att en pedagog ger en introduktion eller lär ut något till en mindre grupp barn. På förskolan har vi lärcirklar inom matematik, språk, naturvetenskap, hälsa, omtanke samt konst och kultur.

Detta läsår arbetar vi på JENSEN förskola Silverdal med fokusområdet "Tiden" och inom det temat har barnen olika projekt. Alla våra avdelningar arbetar med identitetsstärkande aktiviteter för att stärka barnens jag-uppfattning, att bli sitt bästa jag. 

 

Följ oss i våra sociala kanaler

Om du vill hänga med oss i vår vardag på förskolan, följ oss på Instagram och Facebook där vi delar med oss av våra händelserika och spännande dagar. 

 


 

Therese Lilja

Rektor
Therese Lilja
therese.lilja@jenseneducation.se
073 773 32 29

 

JENSEN Sollentuna

Förskolans öppettider
07.00-17.00 alla helgfria dagar förutom julafton, nyårsafton och midsommarafton.