OM FÖRSKOLAN

I januari 2020 startar vi vår första förskola i Nacka. Vi är väldigt glada att JENSEN förskola Saltsjö-Boo blir vår tionde förskola. Förskolan har ett naturnära läge i nyrenoverade lokaler med engagerade pedagoger som är redo att skapa de bästa förutsättningar för barnen att växa och utvecklas. Hos oss erbjuds varje barn daglig utevistelse med många lustfyllda aktiviteter och utflykter. 

NATURNÄRA LÄGE

Med två egna gårdar och närhet till naturen, bara ett stenkast från Orminge centrum kommer vi att erbjuda en förskola med 6 avdelningar i ljusa fina lokaler. Ni hittar oss på andra våningen. När ni kommer upp med hissen möts ni först av vår fina gård och kommer sedan in i våra fina nyrenoverade lokaler. Den andra gården ligger på baksidan av förskolan och bjuder in till många lärorika aktiviteter och lek. 

BILDNINGSRESAN BÖRJAR HOS OSS

På JENSEN förskola Saltsjö-Boo är vi ett dedikerat team som jobbar hårt för att erbjuda en förskola utöver det vanliga. Hos oss börjar bildningsresan och vår ambition är att ditt barn ska få de absolut bästa förutsättningarna att växa, utvecklas och lära sig. Genom att fokusera på undervisning, omsorg, trygghet och trivsel skapar vi en förskola där ditt barn ska bli utmanad, stimulerad och få ständiga möjligheter att ta nästa kliv i sitt livslånga lärande.

Med ett tydligt fokus på språkinlärning skapar vi de bästa förutsättningarna för barnens förmåga att kommunicera och inhämta kunskap. Att redan i tidig ålder börja öva på matematikens
grunder gör en betydande skillnad för hur barnet senare klarar matematiken i skolan. 

HÄLSA OCH VÄLMÅENDE

Vår hälsoprofil innebär att vi ser till barnets hälsa utifrån ett helhetsperspektiv; kost, rörelse och återhämtning. Vi vill ge barnen de bästa förutsättningarna för en god hälsa genom att ha roligt när vi rör på oss. Genom enkla övningar i mindfulness och mental träning lär sig barnen att vara medvetna om sin tillvaro och att rikta sin uppmärksamhet. Vi genomför heldagsutflykter med barnen och lärandet sker såväl utomhus som inomhus.

Regler kring förskola skiljer sig mellan olika kommuner. På Nacka kommuns hemsida kan du hitta svar på de vanligaste frågorna om hur det fungerar i Nacka.

Ställ ditt barn i kö via Nacka kommuns hemsida

Adress till förskolan kommer vara: Edövägen 2, 132 30 Saltsjö-boo

Interiör JENSEN förskola Saltsjö-Boo

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta mig!

Thomas Nilsson

Thomas Nilsson
Rektor

0737 73 31 67
thomas.nilsson@jenseneducation.se