Hälsa och välmående

JENSENs hälsoprofil innebär att vi ser till barnets hälsa utifrån ett helhetsperspektiv; kost, rörelse och återhämtning. Vi vill ge barnen de bästa förutsättningarna för en god hälsa genom att ha roligt när vi rör på oss. Vi känner tillsammans hur skönt det är att slappna av och gå ner i varv. I samband med måltider pratar vi med barnen om vikten av att äta näringsrik och varierad mat för att bli stark.

Mindfulness och mental träning
Genom enkla övningar i mindfulness och mental träning lär sig barnen att vara allt mer medvetna om sin tillvaro och att rikta sin uppmärksamhet. Vi stannar upp och lyssnar till våra kroppar och blir medvetna om hur det känns när man är lugn och avslappnad. Vi tränar på att fokusera, tänka positivt och se möjligheter.

Bra kost - ett medvetet val
Vi tycker att det är viktigt att kunna erbjuda barnen en varierad och näringsrik kost. Därför består våra måltider av en hög andel ekologiska, närproducerade och säsongsbetonade råvaror. Vi undviker medvetet livsmedel och drycker med tillsatt socker och serverar rikligt med frukt. Barnen får tidigt lägga upp sin mat själva och därigenom ta ställning till vad de vill äta. De tränar sig då på att känna igen sin kropps signaler för hunger, törst och mättnad. RÖRELSE Vi vill lägga grunden för den livslånga rörelseglädjen. Med rörelse och fysisk aktivitet stimuleras utvecklingen av bättre motorik och kroppsuppfattning. Genom pedagogiska promenader lär vi oss om vår omvärld samtidigt som vi får motion. Med traditioner som JENSEN-loppet får barnen tidigt ta del av glädjen i att utmana sig själv och delta i tävlingar.

Rörelse