Om förskolan i Danvikstull

JENSEN förskola Danvikstull slog upp portarna 2010 och är beläget på nordvästra Södermalm i Stockholm. Vi är en mycket väletablerad förskola som under dessa år utvecklat en stabil verksamhet med tydliga rutiner och en trygg grundverksamhet. Många av pedagogerna har arbetat här tillsammans i flera år och atmosfären vuxna och barn emellan karaktäriseras av trygghet, respekt, nyfikenhet och glädje.

FRISTÅENDE FÖRSKOLA MED PEDAGOGISK MILJÖ

Vår förskola har plats för totalt 80 barn, fördelade på fem team (avdelningar). Lokalerna i Danvikstull är ljusa och öppna, med många glaspartier som skapar en härlig rymd där dagsljuset kan flöda fritt. Det finns flera olika rum för barnen att vistas i, som exempelvis vår stora öppna yta “Havet”. Där kan vi samla hela förskolan för gemensamma aktiviteter som sångsamling (det gör vi varje fredag), eller bygga upp en hinderbana för att träna både motorik och självförtroende.

Danvikstull gården

FOKUS PÅ UTEVISTELSE OCH HÄLSA

Vi har en härlig egen gård som gränsar till en park där vi har har stora möjligheter till lek och äventyr. En gång i veckan gör barnen en längre utflykt med tält och ibland spritkök där vi utforskar skog och mark i Stockholm med omnejd. Närheten till kulturen drar vi nytta av med både teater/ museibesök och stadsvandringar. Vi har verkligen turen att ha nära till både skog och stad. Undervisning och lärande ligger högt på agendan på vår förskola, här pratar vi om allt från fotosyntes till Bamse.

I den ljusa fina matsalen äter vi frukost, lunch och mellanmål och har goda samtal. I ateljén skapar vi fantastiska konstverk och i vår musikhörna finns instrumenten alltid tillgängliga för att spela på, här kan vi även lyssna på våra stora kompositörer såsom Bach, Mozart och Beethoven med hjälp av QR koder.

Varje dag har vi högläsning och efteråt pratar vi om vad som hänt i boken. Våra minsta barn ägnar sig mycket åt att leka och utforska sin omgivning. De uppmuntras att ta nya steg av närvarande och engagerade pedagoger som också erbjuder ett knä att sitta i när det behövs. Varje dag är ett äventyr på JENSEN förskola Danvikstull.

Fasaden

Följ oss i våra sociala kanaler

Om du vill hänga med oss i vår vardag på förskolan, följ oss på Instagram och Facebook där vi delar med oss av våra händelserika och spännande dagar.

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta mig!

Nina Appelquist

Nina Appelquist
nina.appelquist@jenseneducation.se

Förskolan följer stadens riktlinjer kring öppethållande:
"Förskola ska kunna tillhandahållas alla helgfria dagar förutom julafton, nyårsafton och midsommarafton inom ramtiden kl. 06.30-18.30."