om förskolan i Danvikstull

JENSEN förskola Danvikstull slog upp portarna 2010 och är beläget på nordvästra Södermalm i Stockholm. Vi är således en mycket väletablerad fristående förskola som under dessa år utvecklat en stabil verksamhet med tydliga rutiner och en trygg grundverksamhet. Många av pedagogerna har arbetat här tillsammans i flera år och atmosfären vuxna och barn emellan karaktäriseras av trygghet, respekt, nyfikenhet och glädje.

FRISTÅENDE FÖRSKOLA MED PEDAGOGISK MILJÖ

På vår förskola har vi plats för totalt 80 barn, fördelade på fem team (avdelningar). Vi har tre team med yngre barn, det vill säga 1-3 år, samt två team för de barn som hunnit bli 3-5 år. Våra lokaler i Danvikstull är ljusa och öppna, med många glaspartier som skapar en härlig rymd där dagsljuset kan flöda fritt. Det finns flera olika rum för barnen att vistas i, som exempelvis vår stora öppna yta “Havet”. Där kan vi samlas hela förskolan för gemensamma aktiviteter som sångsamling (det gör vi varje fredag), eller bygga upp en hinderbana för att träna både motorik och självförtroende.

FOKUS PÅ UTEVISTELSE OCH HÄLSA

Vi börjar dagen utomhus vid förskolan; därefter ger vi oss iväg på äventyr lite längre bort. Vi har nära till natur och parker som vi använder oss av flitigt. Vi tar t.ex bussen från Danvikstull till Hellasgården eller så besöker vi Fåfängan eller Vita Bergsparken som ligger nära. Andra parker som vi ofta besöker är Tengdahlsparken, Anders Franzéns park och Barnängsparken. Då vi satsar mycket på rörelse och hälsa ger vi oss även iväg och åker skridskor med våra äldsta barn.

JENSEN Danvikstull

 

Sarah G

Rektor
Sarah Granevi
sarah.granevi@jenseneducation.se
0736-40 64 67

Förskolans öppettider
Förskolan följer stadens riktlinjer kring öppethållande:
"Förskola ska kunna tillhandahållas alla helgfria dagar förutom julafton, nyårsafton och midsommarafton inom ramtiden kl. 06.30-18.30."