Danvikstull

JENSEN förskola Danvikstull slog upp portarna 2010. Vi är således en mycket väletablerad förskola som under dessa år utvecklat en stabil verksamhet med tydliga rutiner och en trygg grundverksamhet. Många av pedagogerna har arbetat här tillsammans i flera år och atmosfären vuxna och barn emellan karaktäriseras av trygghet, respekt, nyfikenhet och glädje.

På vår förskola har vi plats för totalt 80 barn, fördelade på fem team (avdelningar). Vi har tre team med yngre barn, det vill säga 1-3 år, samt två team för de barn som hunnit bli 3-5 år. Våra lokaler är ljusa och öppna, med många glaspartier som skapar en härlig rymd där dagsljuset kan flöda fritt. Det finns flera olika rum för barnen att vistas i, som exempelvis vår stora öppna yta “Havet”. Där kan vi samlas hela förskolan för gemensamma aktiviteter som sångsamling (det gör vi varje fredag), eller bygga upp en hinderbana för att träna både motorik och självförtroende.

Vi börjar dagen utomhus vid förskolan; därefter ger vi oss iväg på äventyr lite längre bort. Vi har nära till natur och parker som vi använder oss av flitigt. Vi tar t.ex bussen till Hellasgården eller så besöker vi Fåfängan eller Vita Bergsparken som ligger nära. Andra parker som vi ofta besöker är Tengdahlsparken, Anders Franzéns park och Barnängsparken. Då vi satsar mycket på rörelse och hälsa ger vi oss även iväg och åker skridskor med våra äldsta barn.

Icon

Sara Granevi
sarah.granevi@jenseneducation.se

icon_adress

Alsnögatan 7-9

icon_telefon

Bryggan: 072-251 32 01
Kajen: 073-773 18 14
Hamnen: 076-051 82 80
Fyren: 073-773 18 13
Piren: 073-773 18 52

Förskolan följer stadens riktlinjer kring öppethållande:
"Förskola ska kunna tillhandahållas alla helgfria dagar förutom julafton, nyårsafton och midsommarafton inom ramtiden kl. 06.30-18.30."