om förskolan i Danvikstull

JENSEN förskola Danvikstull slog upp portarna 2010 och är beläget på nordvästra Södermalm i Stockholm. Vi är således en mycket väletablerad fristående förskola som under dessa år utvecklat en stabil verksamhet med tydliga rutiner och en trygg grundverksamhet. Många av pedagogerna har arbetat här tillsammans i flera år och atmosfären vuxna och barn emellan karaktäriseras av trygghet, respekt, nyfikenhet och glädje.

Danvikstull gården

FRISTÅENDE FÖRSKOLA MED PEDAGOGISK MILJÖ

På vår förskola har vi plats för totalt 80 barn, fördelade på fem team (avdelningar). Vi har tre team med yngre barn, det vill säga 1-3 år, samt två team för de barn som hunnit bli 3-5 år. Våra lokaler i Danvikstull är ljusa och öppna, med många glaspartier som skapar en härlig rymd där dagsljuset kan flöda fritt. Det finns flera olika rum för barnen att vistas i, som exempelvis vår stora öppna yta “Havet”. Där kan vi samlas hela förskolan för gemensamma aktiviteter som sångsamling (det gör vi varje fredag), eller bygga upp en hinderbana för att träna både motorik och självförtroende.

JENSEN förskola Danvikstull är en fantastisk liten pärla inbäddad i grönt. Vår gård som gränsar till en park har stora möjligheter till lek och äventyr. En gång i veckan gör de större barnen en längre utflykt med tält och ibland spritkök där vi utforskar skog och mark i Stockholm med omnejd. Närheten till kulturen drar vi nytta av med både teater/ museibesök och stadsvandringar. Vi har verkligen turen att ha nära till både skog och stad. Undervisning och lärande ligger högt på agendan på vår förskola, här pratar vi om allt från fotosyntes till Bamse.

I vår ljusa fina matsal äter vi frukost, lunch och mellanmål och har goda samtal. I vår mötesplats som kallas havet samlas vi en gång i månaden under temat " Lilla resenären" där vi tillsammans utforskar ett land. Hur pratar man där, vad äter man, hur ser flaggan ur, finns det några specifika byggnader, hur låter deras språk och vad spelar de för musik? Detta är några av det saker vi försöker ta reda på. Självklart har alla barnen ett Danvikstulls Pass och biljett så de kan åka med.

I vår ateljé skapar vi fantastiska konstverk och i vår musikhörna finns instrumenten alltid tillgängliga för att spela på, här kan vi även lyssna på våra stora kompositörer såsom Bach, Mozart och Beethoven med hjälp av QR koder.

Varje dag har vi högläsning och ofta pratar vi om vad som hänt i boken. Våra minsta barn ägnar sig mycket åt att leka och utforska sin omgivning. De uppmuntras att ta nya steg av närvarande och engagerade pedagoger som också erbjuder ett knä att sitta i när det behövs. Varje dag är ett äventyr på JENSEN förskola Danvikstull.

FOKUS PÅ UTEVISTELSE OCH HÄLSA

Vi börjar dagen utomhus vid förskolan; därefter ger vi oss iväg på äventyr lite längre bort. Vi har nära till natur och parker som vi använder oss av flitigt. Vi tar t.ex bussen från Danvikstull till Hellasgården eller så besöker vi Fåfängan eller Vita Bergsparken som ligger nära. Andra parker som vi ofta besöker är Tengdahlsparken, Anders Franzéns park och Barnängsparken. Då vi satsar mycket på rörelse och hälsa ger vi oss även iväg och åker skridskor med våra äldsta barn.

JENSEN Danvikstull

Ann Weinefalk

Ann Weinefalk
ann.weinefalk@jenseneducation.se

Förskolan följer stadens riktlinjer kring öppethållande:
"Förskola ska kunna tillhandahållas alla helgfria dagar förutom julafton, nyårsafton och midsommarafton inom ramtiden kl. 06.30-18.30."